Don’t talk about it. DO IT!

Jag har en kompis som heter Karin. Hon dejtar en snubbe som är sambo med sin flickvän. Eller…De dejtade fram tills idag. De träffades för några månader sedan på hennes jobb. Efter lite klassiskt flirtande började de ses på riktigt. De gick ut med Roberts hund och de satt på olika kaféer och pratade. Han berättade om sin barndom som var allt annat än lycklig. Hanns pappa lämnade familjen för sin nya flickvän när Robert var 14 år gammal. Han ringde en dag och förklarade att han träffat en ny kvinna och att han inte skulle komma tillbaka till familjen något mer. Robert fick klara sig själv bäst det gick och det gick naturligtvis inte så bra när han blev föräldralös vid 14 års ålder. Mamman försvann nämligen också i samma veva. Det blev många fester där alkohol och andra droger florerade. Han hoppade av skolan och hade ett tråkigt knegarjobb på en fabrik medan festandet blev allt häftigare. Allt höll på att gå riktigt dåligt. Ungefär i den här vevan träffade han en tjej, Beatrice. Hon hjälpte honom på fötter och följde med honom när han började plugga på en annan ort. Delvis har han henne att tacka för sitt liv.

Som ni har förstått är förhållandet nu inte vad det har varit. Han träffar ju Karin samtidigt. De har skickat en massa gulliga sms fram och tillbaka. Han skriver att hon är det finaste han vet och att han hatar att han gör Karin, men också sin flickvän illa. Han vet inte hur och när, men han är säker på att han kommer avsluta förhållandet. Han borde ha gjort det för länge sedan, skriver han. Karin mår såklart jättedåligt. Hon är förtvivlad och kastas mellan hopp och förtvivlan. Ena dagen är det hon andra dagen kan han inte göra slut med Beatrice för att hon skulle bli så ledsen att hon kanske skulle göra något dumt. Robert har dålit samvete å Beatrice vägnar. Hon har hjälp honom så mycket. Ställt upp så mycket för honom och de har delat så mycket liv. Skulle han bara dumpa henne nu för att har träffat en ny tjej? Det funkar inte riktigt så.

Så inget händer. Karin är förtvivlad. Robert är också ledsen. Han känner att han sitter fast i något som han inte kan göra upp med. På sätt och vis spelar han martyr. Jag kommer att tänka på två låtar när jag hör Karins historia. Dels NIN ”Love is not enough”, men också Rollins band ”DO IT”. Henry sjunger –

Don’t think about it – Do it
Don’t talk about it – Do it
Do it, do it
Don’t lie about it – Do it
Do it, do it

För till slut är det så. Vad människor säger är föga värt. Det är vad de faktiskt gör som spelar roll. Just nu är Robert en otrogen idiot. Det kommer han alltid att vara. Det är för sent att ändra på det nu, men han kan göra rätt hädanefter. Jag tror inte han är en sådan kille som kommer göra det. Jag känner igen beteendet. Han messade Karin idag och skrev att de inte skulle höras något mer. Jag känner på mig att han messar om en vecka igen och ber att få träffa Karin. Han orkar inte mer och de bara måste ses. Karin vet att hon måste säga nej, men hon kommer säga ja. Så fortsätter det tills något radikalt inträffar som gör att de slutar ses. På vägen dit finns bara ett destruktivt beteende syftande till känslomässig misär. Att jag påpekar det för henne spelar ingen roll och vem är jag för övrigt att mässa på det här området? Byt ut namnen i historien ovan. Gör om allt lite grand bara och voila! The Fredrik anno horribilis of 2008 is yours.

Annonser

Ett svar to “Don’t talk about it. DO IT!”

  1. […] till att konsekvent lägga all prime time på annat ja då är det bara inte tillräckligt viktigt. (Don’t talk about it. Do it!) Jag kan inte vara i ett förhållande där jag konsekvent prioriteras efter allt annat som kan vara […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: