Alla ryssar vill i vansinnig affekt döda alla svenskar!

Som kommentar till förra inlägget skrev Erika –

Haha. Jag visste att det var great-blogg-material. Däremot missade du att ta med dagens Aftonbladet: “Ryssland rasar över Tingelinglåten”.

Jag missade inte den. Jag sparade den till idag bara. Ni vet kanske vad det handlar om. Som pausunderhållning i melodifestivalen hade SVT fixat en drift med Ryssland. Det var brudar med kommuniststjärnan på trosorna etc. SVT har bett om ursäkt och på Aftonbladets löpsedel kunde man alltså läsa det Erika skrev ovan. För det första är det alltså hela nationen Ryssland, vilket består av rätt många människor som Aftonbladet hunnit intervjua eller på annat sätt fått grepp om, som ”rasar” över det inträffade. Enligt SAOB 1956 om verbet RASA kan vi läsa att det innebär –

 ”…med tanke på att ngn i sitt handlande drives av en våldsam affekt, som gör att han handlar blint, vettlöst, utan hänsyn o. i vild förstörelselust o. d.; förr äv. allmännare: fara våldsamt fram, med förövande av grymma våldshandlingar l. åstadkommande av stor förödelse o. d.; …”

Hela Ryssland far alltså fram i våldsam affekt och handlar vettlöst och utför grymma våldshandlingar etc. Snart är krigsförklaringen här eller? I DN imorse läste jag vilka det var som rasade. I ingressen till en artikel om det inträffade kan vi läsa –

Pausinslaget i Melodifestivalens final, ”Tingeling goes Russia”, har fått personalen på ryska ambassaden i Stockholm att se rött. I artikeln meddelar ambassadens presschef Anatoly Kargapolov– Det är en sångtävling och vi vill inte göra det till en politisk sak.

Overdrift anyone?

Annonser

Ett svar to “Alla ryssar vill i vansinnig affekt döda alla svenskar!”

  1. Det rätta hade väl varit:

    ”Ryska ambassadens presschef Anatoly Kargapolov handlade blint, vettlöst och åstadkom stor förödelse efter sångtävling.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: