Böghumor från medeltiden.

Jag var nyss på föreläsning om humor under forntiden och medeltiden. Det var informativt och roligt. Bland annat pratade han om hur farligt det var att leva för sisådär 1000 år sedan. Risken för att dö på så sätt att man blir ihjälslagen av en medmänniska var 1/4. Det var alltå en av fyra människor som på något sätt fick livet avslutat genom att få en ishacka i huvudet eller så. Det är inte riktigt det jag går och oroar mig för dagligdags.

Jag tänkte avsluta dagens bloggande med en vits från medeltiden:

En kvinna har lagts in på ett kloster för att föda ett barn. Hon ber för sitt liv att läkarna ska ta hand om barnet, ty hon var inte gift (och skulle fått ett helvete i hembyn om hon dök upp med ett barn). Läkarna lovade att de skulle ta hand om barnet och att hon inte skulle oroa sig. Samtidigt låg Abboten från Pisa inne för en blindtarmsoperation. När abboten vaknade upp från operationen stod läkarna bredvid honom med kvinnans nyfödda barn. Det har skett ett mirakel, utbrast de! Du har fött ett barn! Abboten var mycket tveksam till detta, men tog till slut med barnet hem och uppfostrade det som sitt eget. När barnet hade fyllt 18 kallade Abboten sonen till sig.

Du har ju alltid trott att jag är din pappa, men nu när du har blivit vuxen ska jag berätta sanningen för dig. Jag är din mamma! Din pappa är Biskopen från Livorno!

se där! lite böghumor straight from medeltiden!

2 svar till “Böghumor från medeltiden.”

  1. jag kan väl inte hjälpa att de inte var roligare än så på medeltiden? jag kan väl inte heller hjälpa att en professor i historia återger skämtet på ett föredrag. om du har moraliska betänkligheter över mitt återgivande kan du väl höra av dig till ARN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: