VM i sammanblandning?

Först skriver en journalist på aftonbladet att han har belägg för att en person talat om för honom att israeliska soldater dödar människor för att sälja deras organ vidare. Sedan blir israels regering sura för att den svenska regeringen inte fördömer artikeln (något de naturligtvis vet inte kommer hända eftersom vi har press-och yttrandefrihet i Sverige). Regeringen vägrar såklart göra detta eftersom det skulle vara ett brott mot grundlagen. Då blir några israeler sura och startar en namninsamling för att israeler ska bojkotta IKEA (!), som naturligtvis inte har ett skit med det hela att göra.

Vad är nästa steg? Att vi ska sluta köpa israeliska apelsiner för att Israel vägrar sluta fördöma den svenska regeringen för att den inte bryter mot grundlagen? Det känns som något slags inoficiellt världsmästerskap i sammanblandning av saker på alla nivåer här. Kan inte alla bara sluta vara orimliga?

Annonser

Ett svar to “VM i sammanblandning?”

  1. Jag har inte köpt Jaffa-apelsiner eller någon annan grönsak/frukt odlad i Israel sedan 1968. Så lär det förbli till dess att Israel lämnar de ockuperade områderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: