Om självklara prioriteringar

Det är kul när människor lägger fram prioriteringar som de gjort som om de skulle vara självklara och universella. Ibland är det ju så. Om man till exempel dubbelbokar ett bröllop och en öl med bästa kompisen skulle nog kompisen få vänta med ölen några dagar.

Roligt blir det när prioriteringen som läggs fram är självklar för den som lägger fram den och han/hon förväntar sig att alla självklart ska förstå den, men ingen håller med och istället tycker att prioriteringen är helt sinnessjuk. Jag var på möhippa i somras och snackade med en av killarna där. På själva bröllopet kunde han dock inte komma eftersom hans farföräldrars morfars kusiner (eller hur det var) hade varit gifta i 56 år (eller nått) ”prioriterar jag det som ni säkert förstår”. Det var det ingen som gjorde.

I ett annat sammanhang var det en kusins mosters barn som hade ett halvår kvar till namnsdag (typ) då prioriterades ett rep bort ett par dagar före en spelning. Det framstod inte heller som en helt självklar prioritering för mig.

Lustigt är det hur man prioriterar sin tid och förväntar sig att alla tänker lika om det. En del av er som läser detta kanske tycker att det är mina prioriterinar som är konstiga. Vad vet jag.

Annonser

Ett svar to “Om självklara prioriteringar”

  1. Klart grabben ska ha en triumfbåge! XD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: