Märklig opinion

Jag förstår inte hur oppositionen kan leda med 10 procentenheter inför valet. Individer har olika politiska preferenser, det förstår jag. Men hur 50% av befolkningen skulle rösta på …. ja vad exakt om det vore val idag förstår jag inte. Oppositionen bestående av s,v och mp är ju i princip inte överens om något alls. V vill höja skatterna med 55 miljarder. S med 20. Det är rätt stor skillnad. Vad är det som gäller? Hur blir det med Afghanistan? Är det någon som är nöjd till det gamla systemet av socialförsäkringarna som S stod för förra gången och som de nu vill gå tillbaka till? Kanske någon, men 50 %!? Jag är rätt intresserad av politik, men jag har ingen aning om vad som händer med politiken om det blir ett regeringsskifte. Jag tror inte Mona vet det heller. Hur skulle hon kunna veta? De har ju inget valmanifest. Jag hoppas verkligen att de kan vara ärliga nog att presentera ett innan valet. Jag tycker det vore politiskt ohederligt annars.

Hade jag varit som dem hade jag nog låtit bli. Varför skulle de om en betryggande majoritet vill rösta på dem i alla fall? Om folk blir missnöjda efter valet spelar väl mindre roll. 55 miljarder eller 20? ut ur EU eller kvar? (osv) – skit samma tycker varannan person tydligen. För mig är det inte småsaker och jag kan därför i nuläget inte överväga en röst på något av grisen-i-säcken-partierna.

Jag har inget problem med att människor kan ha politiska synpunkter som skulle placera dem till vänster om mitten, men jag har problem med att mer än 50 % av Sveriges befolkning tycker det känns ok att lägga sin röst på något som är så oklart som regeringsalternativet med Mona Sahlin som statsminister.

3 svar till “Märklig opinion”

  1. Oj. Här inne osar det katt och Fredrik har fastnat med handen i den politiska cyber-syltburken. Denna blogg kommer att bli ännu mer intressant det närmaste halvåret – åtta månaderna. Här var jag så naiv att jag trodde att det räckte med att smäda Gud, en världsreligion, alla dess troende och en helig bok men jag hade fel. Jag ska ventilera val av bloggämne med dig på torsdag men inte innehållet i det senaste inlägget.

  2. som om Gud skulle stå över mig!?

    tramsingt, nille.

  3. Tramsingt? Tungsint menade du nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: