Babyland ska ha skit

Bloggen ska användas till att påverka människor att göra rätt saker. Den ska också användas för att sprida budskapet om företag som inte gör bra saker (Ryan Air, Schenker) och företag som gör bra saker (IF, City Dental). Nu kommer historian om ett företag som gör dåliga saker och följaktligen ska ha skit.

Min kompis Dan har en dotter som heter Linn. Eftersom Dan nyss köpt en ny bil behöver han köpa en ny barnstol. På något ställe sålde man barnstolen 500 :- billigare än Babyland i kungens kurva. Babyland har prisgaranti, vilket betyder att hittar man varan billigare på andra ställen får man köpa den till det billigare priset på babyland om man kan bevisa att en annan butik är billigare.

Dan ringer babyland och frågar om de har den aktuella stolen i lager. Det har dem. Sju stycken för att vara exakt. Dan berättar om priset på andra stället och får veta att han får köpa stolen till det billigare priset om han kan visa det med en annons eller dylikt. Dan skriver ut anonsen och beger sig till babyland.

Vä där ska personalen gå ut och hämta stolen. Personen kommer snart tillbaka till Dan och säger följande:

– Vi kan inte hitta den…

Dan: vad menar du? Jag ringde ju nyss och då hade ni sju stycken!

Ja, men nu hittar vi inte den…

Babyland ljuger troligen Dan rakt upp i ansiktet och visar vad deras så kallade prisgaranti är värd. Inte ett skit. Som tur är har du nu läst om vad det är för typ av affär och handlar inte där, eller hur?

Annonser

2 svar to “Babyland ska ha skit”

  1. Vi köpte bilbarnstolen först, hittade ett ännu bättre pris senare samma dag och kontaktade Babyland. Inga problem att få mellanskillnaden återbetald (mer än att ”säljaren” inte var jättemunter, men inga problem att få mellanskillnaden i handen).

    Din kompis Dan skulle först köpt stolen, eller i vart fall bett dem hämta den, och sedan visat annonsen vid betalningen.

    För övrigt; loggan på Babylands startsida om prisgarantin försvann här i veckan, och en sökning på sidan av ordet ”prisgaranti” ger heller ingen träff. Prisgarantin borttagen..?

  2. Hej, Linda!

    Som du ser ovan ringde Dan först och frågade om han kunde få köpa den billigare om han kunde belägga det billigare priset på annat ställe. Det sade de ju ja till. Alltså skulle han inte behövt köpa den på annat ställe som du föreslår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: