Jag har en känsla av onödighet.

Inget av riksdagspartierna kommer att ta i Sverigedemokraterna med tång. Min analys är att de kommer sitta en period och sedan åka ut. Till skillnad från en del skribenter tror jag inte att de kommer få förnyat förtroende. Dels för att de är fullständigt retarderade och dels för att skalet runt de främlingsfientliga kärnväljarna kommer inse detta, skämmas och göra om och rätt i nästa val. Strax under Jimmie Åkesson, som uppenbarligen är hyfsat slipad, öppnar sig det totala mörkret vad gäller intellektuell vederhäftighet. Redan pressekreteraren Björn Söder är så dum att man måste ta sig för pannan flera gånger per gång han öppnar munnen. Åkesson har redan fått ljuga i direktsänd TV för att komma undan dumheter som Söder kläckt ur sig. Under Åkesson ser analysen ut så här:

Den 29-årige blivande riksdagsledamoten tror att invandringen på sikt kan leda till inbördeskrig i Sverige.

Jag skäms över att vårt finaste demokratiska rum ska bli besudlat av riktiga människor som inte förstår bättre än så här. Observera att mikrofonen inte sträckts fram till ett dagisbarn, utan en person som blivit invald i Sveriges Riksdag. Ni förstår ju själva hur det kommer låta när komplicerade frågor ska diskuteras. De kan inte räkna plus och minus och deras skuggbudget har sågats sönder och samman av enstämmiga forskare och ekonomer. Det kommer bli tillfälle att hånskratta. Det är bara det att det inte är roligt.

Inga partier kommer vilja ha med dem att göra och deras inflytande på invandringspolitiken kommer högst sannolikt att bli noll. Nu till nästa led.

Alliansregeringen gick starkt framåt. De var svindlande nära egen majoritet, men precis på mållinjen fick de röd-gröna hjälp att skapa problem för majoriteten. Vi får se vad som nu händer, men att regeringen tillhör det vinnande laget står utom allt tvivel. En anständig lösning vore att de rödgröna lägger ner sina röster vid viktiga voteringar. De kan driva effektiv opinion i alla fall.

Både Sahlin och Reinfeldt sade att det block som var störst efter valet skulle bilda regering. Detta för att ta gemensamt ansvar för att hålla Sverigedemokraterna utan inflytande. Jag förväntar mig att det är det som blir resultatet på något sätt. Därför har jag en känsla av onödighet med att SD kommer in. De kommer inte kunna få ut någon politik. De kommer bara kunna skapa oreda. Det känns så onödigt.

p.s. Jag har fortfarande inte hört en enda Sverigedmdemokrat som INTE talar skånska. Vad är grejen med det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: