DN:s ledarsida svarar som gick de på högstadiet.

Paulina Neudins och Johan Lundberg kritiserar i DN:s pappertidning en DN ledare där DN skrivit att invandrares brottslighet kan förklaras med hjälp av sociala faktorer (alltså att invandrare oftare är fattiga än svenskar och att det är därför de begår fler brott). Neuding och Lundberg förklarar då att det inte finns någon statistik som stödjer detta påstående – utan tvärt om att även om man kontrollerar för kön, ålder, inkomst och utbildning så kvarstår överrepresentationen.

På detta svarar DN att Lundberg Neuding argumenterar utifrån vi/dem-perspektiv samt nonsenssvaret att ”den dag Neuding och Lundberg kan visa att indiska hjärnkirurger eller iranska tandläkare är brottsligare än andra får vi tänka om”.

För att återvända till basal argumentationsteknik och hur man bemöter argument. Om ett påstående framställs där ett bevis framförs som inte stödjer din tes måste du presentera annan fakta som stödjer din tes eller bemöta faktan. Du kan inte vifta bort seriös statistik  (Brå) genom säga, som ett barn, att du ändå har rätt.

Inte ens mina gymnasieelever med lite vett bakom pannbenet skulle begå sådana fel.

Uselt DN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: