Hur många år ska det heta att valresultatet är katastrofdåligt?

Socialdemokraterna tycker att de gjort ett dåligt val. De backade c:a 5% det här valet också. I kommentarerna från S heter det ofta att valet är katastrofdåligt. Så hette det 2006 också. Jag förstår att det är jobbigt för självbilden att ha gått ifrån att kännas som det självklara statsbärande partiet under i princip hela 1900-talet till ett parti bland andra. De är fortfarande stora, men bara en tumme större än Moderaterna. Det är som att Centerpartiet, som för ett par decennier sedan hade stöd av typ 25% av väljarna skulle börja ojja sig över katastrofvalen.

Nej, det är bara för Socialdemokraterna att vänja sig vid att pondusen de haft inte kommer komma tillbaka. Partiet har troligen förlorat för att parkera på en betydlige lägre nivå än hittills. Istället är det Miljöpartiet som känns som det fräscha vänsteralternativet – inte minst för storstadsmänniskor.

Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig, Socialdemokratin.

Annonser

7 svar to “Hur många år ska det heta att valresultatet är katastrofdåligt?”

  1. Håller helt med i sak. Är ruggigt trött på alla ”förståsigpåare”. Däremot tror jag att det är lite tidigt att döma ut den skadade. I dessa dagar handlar det mycket om karisma, se bara på Miljöpartiet och delvis Moderaterna. Ett fräscht och trovärdigt ansikte, en bra idé och ett tydligt budskap. Boom! 51,2% (minst).

  2. haha! Åker jag inte dit under rubriken förståsigpåare? Hur som helst tror jag du har rätt eftersom det politiska medvetandet är på en allt lägre nivå. De flesta av mina elever skulle inte förstå en vanlig valdebatt eftersom de inte är särskilt intresserade. Då är det lättare att attrahera om man har snygga Tomas Bodström som partiordförande än trötta Sahlin.

  3. Du är möjligtvis en förståsigpåare som förstår dig på saker som inte har en direkt samhällsorientering och i synnerhet inte ämnen kopplade till riksdagsval.

  4. Ja, sist vi testade vem av oss som förstod sig på det du skriver om ovan bäst kostade det dig en middag. Det var förvisso kopplat till ett annat val än Riksdagen, men ändå. Vill du ha en andra chans?

  5. Ja vi blev nog riktigt förvånade båda två, särskilt du. Minns att du brast ut: även en blind höna.

  6. Den underlägsna tar alltid till lögnen som sista utpost. Ni hamnar alltid där tillslut.

  7. Isåfall ska jag se upp med din kommande lögn. Tack för att du varnade mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: