fem skäl till att årets skolkatalog är skitful

1. Vi börjar med framsidan. Den består av fyra småbilder. Eleverna har röda ögon. En bild från en karta på TG är pixlig. Det var sida ett.

2. I kollaget som inleder katalogen har fotografent valt ut ett kort på en tjej som typ visar brösten. Classy urval.

3. Innehållsförteckningen. Här börjar det riktiga vansinnet. De har valt att sätta klasserna i årskullsordning. Typ. För lite då och då skiter de i det och kastar in en klass från en annan årskurs – detta gör de inte en gång utan ett par. Mitt i alltihopa, totalt på random, slänger de in en uppsättning lärarfoton från en enhet. De andra, tillsammans med övrig personal finns däremot samlade i slutet.

4. En del av bilderna i katalogen är så pixliga att man tror att det är en tolvåring som gör sin första vända i Photoshop – inte den professionella fotostudion Stjärnstudio som stått för fotografering (och fakturering). Ibland är fokus på någon del av bilden som gör att andra delar är suddiga

5. Normalt sett får vi katalogen under höstlovet. Nu fick vi den när terminen nästan är slut.

Det är helt enkelt så att det är ett dåligt hantverk vi har fått ta del av. Det är dåliga bilder, slarvigt utförande, dåligt omdöme som dessutom tagit tid att få på plats. Det är lite svårt att förklara hur dåligt det är. Jag antar att seeing is believing.

Annonser

2 svar to “fem skäl till att årets skolkatalog är skitful”

  1. ta med till skolan, har inte fått den än :O

  2. Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli intresserad av en simpel skolkatalog från nån gymnasieskola i landet. Men, du har ändrat på det, Fredrik. Ibland kan det vara underhållande att kolla på ett riktigt dåligt hantverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: