Dum, vit man.

Michael Moore skriver på sin hemsida ett öppet brev till den svenska regeringen där han tycker att vi ska bry oss mer om alla våldtäkter i Sverige än dem som Julian Assange eventuellt har begått. Han tror tydligen också att den svenska regeringen kan lägga sig i vad åklagarmyndigheten väljer att ta till åtal. Så funkar det inte i USA och det svenska rättssystemet är knappast mer efterblivet än det amerikanska. Han borde veta bättre, eller ta reda på hur det ligger till, men MM har alltid varit en principlös opportunist som vänder argumentationen dit vinden blåser och efter vad som passar honom just då. Han är verkligen korkad, MM, men på en ganska hög nivå tydligen. Folk fortsätter ju att lyssna.

Annonser

12 svar to “Dum, vit man.”

 1. Ursäkta att jag lägger mig i men jag håller med MM om att anklagelsena är planterade av USA. Det är väl självklart att de vill lägga vantarna på honom och helst döma honom till livstid.
  Någon förhandling har ännu inte hållits i TR så mr Assange är fortfarande bara misstänkt. Förstår mycket väl att han inte vill bli utlämnad till Sverige och senare till USA.
  Varför i himlens namn skulle karln göra sig skyldig till våldtäckt i Sverige ? Orimligt ! Han är väl rik nog att kunna skaffa ett tjog brudar.

 2. Om du nu tycker att han är korkad så undrar jag om du är blind?
  om du följt historien bakom våldtäkts historierna,samt den fullständiga tystnad runt Wikileaks så kan man inte göra annat än ifrågasätta.

  Annledningen till hans brev är ju vinklad på det viset att allt inte verkar gå rätt till,och varje normalbegåvad svensk inser ju att det engagemanget som
  man haft för att få assange inom lås och bom är uppseende väckande.

 3. @Kalle. Det kan komma som en chock för dig, som inte ens kan stava till våldtäkt, men alla betalar inte för sex och normalt sett är inte alternativet till att betala att våldta tjejen. En annan sak som du borde spendera din sista hjäncell på är att det är mycket enklare för USA att få ut Assange ifrån England; så varför gå omvägen över Sverige? Vi utlämnar ju inte ens våra egna terrorister.

 4. Det är klart att tjejerna ljuger! Såg du inte twitterflödet från den ena? Efter det aktuella brottet skulle skett så skrev hon hur underbart det var att sitta tillsammans.

 5. Jag tror knappast det är medvetet planterade anklagelser, åtminstånde inte av USA. Möjligen är de planterade av Assange själv. utöver medierna det han själv och wikileaks som tjänar mest på hela spektaklet. Det är välkänt att USA har hög kompetens när det gäller politisk PR genom så kallade spin-doctors som jag kan garantera skulle avråda från att göra detta till ett sånt här spektakel. Ytterligare en anledning till att det är osannolikt är att som Chris säger, det blir svårare för USA att lägga vantarna på Assange om han är i Sverige på grund av att våra avtal för utlämning är strängare än de mellan USA och England.

  För att säga något om vad Penta säger så tror jag inte att de svenska organisationerna som är inblandade har gjort särskilt mycket mer än de gör i vanliga fall. Att efterlysningen skapar otroligt massa rabalder är inte samma sak som att det är något konstigt med efterlysningnen i sig. Skillnaden är väl all medial uppmärksamhet som nog får vilken vanlig människa som helst att bete sig lite konstigt. Folk ringer som galningar och de engelska motparterna man har att göra med blir pressade av den obehagliga engelska tabloidpressen. Klart att det inte blir ett vanligt fall. Men jag tror inte att det från svensk sida gjorts något utöver vad som är praxis när någon är efterlyst.

 6. please add my blog in your site

  http://kanooneiranian.wordpress.com/

 7. Johan Takayama Says:

  Inget konstigt i det Michael Moore säger. Jag kan ju bara tala från min perspektiv. Jag bor i Japan sedan vääldigt många år. Japanernas syn på Sverige har ändrats drastiskt sedan vi gav upp vår assimilering i Sverige. Nu är Sverige känt som landet med terrorister, högsta skatter, sämsta skolresultaten och landet som representerar flest våldtäkter i Europa.

  Snacka om att jag inte längre kan vara stolt över Sverige. Folk vet ju dessutom knappt vad Sverige är, om vi talar engelska i landet eller ens var landet är placerat.

 8. Sven Evn Froyn Says:

  Jeg er i grunnen mer interessert i om den dumme hvite mannen har rett eller ikke i at det er mye voldtekter i Sverige? For det er vel det første problemet.
  Om Assange har voldtatt noen damer i Sverige tillater jeg meg å tvile på. Rart at ikke de påståtte ofrene står fram og forteller om sine lidelser? Og han har til og med rukket å voldta to stykker på rekordtid. Jeg mener, hvor dum skal en hvit mann være før han skal ta noe slikt på alvor?
  Hele historien kan tyde på at det er noen i Sverige somhar noe å skjule. Spesielt de påståtte voldtektsofrene.

 9. MM Har kanske fel i påståendet att Sverige viker sig för USA men defenitivt rätt i att det är underligt att just denna våldtäktsanklagelse fått berörda att agera så frenesivt?
  Alla dom andra tusentals anklagelser som avskrivs kanske hade en förövare som ej var politiskt korrekt att jaga??
  Ta bara alla dom hundratals i Malmö som uttnyttjade en förståndshandikappad 14 åring, ingen av dom har väl åtalats trots bevis och utpekningar.

 10. Mycket tyckande om MM på olika bloggar. Vi andra ser och förstår att jakten på Assange är riktigt otäckt. Hur snabbt blev inte detta ofredande ett fall för interpol?! Måste fantemej vara världsunikt, ni kan ju tänka er hur belastningen på Interpol skulle se ut om alla nationers anmälningar över dito brott blev vidarebefodrade (till interpol) – bara lägga ner verksamheten.

  Medias tystnad: Läskigt likaså.

 11. @Kalle: om du har insideinfo är du välkommen att redogöra för den. I annat fall är det omöjligt att du ska kunna ha en åsikt om vad Assange gjort och inte. Var du där eller? MAn kan inte hålla med eller inte om sakförhållanden – antingen vet man, eller ej.

  @Penta nej, jag är inte blind.I övrigt förstår jag inte vad du vill. Finns det en poäng i snömoset?

  @chris: word.

  @spinoza. se kommentaren till Kalle

  @Vilhelm – word.

  @Johan. Vad menar du? Du skriver en massa ord som inte hänger ihop. Vad har det Moore skriver om att göra med resten av dina åsikter? Herregud…

  @Sven: Nej, det är inget som står ut. Vi har däremot en extremt hård våldäktslagstiftning. Det är därför siffrorna gått up på senare år.

  @karin: nej, det är så här vi agerar vid våldtäktsmissstankar. I normala fall är det dock inte en världskändis som efterlyses. Vad gäller Malmöfallet har det mer med malmöpolisens förändrade utredningstjänster att göra än ngt annat.

  @Grzny. Det är inget ofredande utan en våldtäkt. Förfarandet vid ett sådant är det gängse. Förövaren är däremot mer känd. Du skriver som om du inte känner till att Interpol är världens tredje största organisation…De har resurser till sådant all right.

 12. […] The busiest day of the year was December 18th with 479 views. The most popular post that day was Dum, vit man.. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: