Två uppsatser om prostitution.

Jag har läst två intressanta uppsatser om prostitution från elever i  samma klass. De kommer fram till helt olika saker. Det är synd att de inte är i samma seminariegrupp!

I den lite mer kontroversiella uppsatsen dyker följande argumentation upp:

  1. 1. Personer som gifter sig med människor de inte attraheras av i utbyte mot ekonomisk trygghet. Kallas inte i folkmun för prostituerade. Trots det tillhandahåller de sexuella tjänster för pengar. Enligt moral och värderingar är den inte en hora. Hamnar under ordbokens kategori ”hora” och även ”prostituerad”. 

och

  1. 1. I porrvärlden har personer sex för pengar på film eller bild. Är uppenbarligen accepterat av samhället då det är lagligt både att producera och konsumera. Enligt ordboken är detta prostitution. 

Jag har svårt att hitta invändningar mot resonemangen egentligen. Den första är ju lite rolig i den bemärkelsen att det ju är sant, men inte så upprörande kanske. Den andra är mer upprörande tycker jag. I princip menar eleven att det enda som skiljer mellan laglig och olaglig sex i detta fall är att i det ena fallet finns ett filmteam med kamera med – det gör det inte i det andra.

Det är en ganska skakig grund för lagstiftningsåtskillnad don’t you think? Kanske har jag missat något i resonemanget, men jag tror att det håller.

Annonser

2 svar to “Två uppsatser om prostitution.”

  1. MHA HA! FAN VA BRA JAG ÄR!! Fast när två porrskådsar har sex på film så är ju den som egentligen köper deras tjänster inte med, så att säga. den tttar ju bara. det man brukar klaga på är ju att en person köper någons kropp och egentligen våldtar personen, eftersom det gör det syndiga utan att vilja. alltså det är inte…fel? att ha sex för pengar men det är sex att ge någon pengar för att ha sex med en. och i porr så har alla parter sex för pengar, men inte tvärtom… är det lika svårt att förstå som vanligt?

  2. Lugn och fin. Det finns problem i uppsatsen också…

    Jo, de är med. De som betalar lönen är inte de som köper produkten. De kommer i nästa led.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: