Om att göra en smällfet värphöna av en duntuss

Calle Bildt är i blåsväder. Det spelar ingen roll. Vår utrikesminister är mannen som skulle kunna göra en Breivik och ändå sitta kvar som vad som helst. Han är ett politiskt under. ALLT riner av karln. Nu senast är han i blåsväder för att han satt i ett företag som heter Lundin oil innan han blev utrikesminister. En utredning pågår om det finns någon koppling mellan Bildts roll där och eventuella folkrättsbrott. Kring detta har det i dagarna blåst en del, men detta i skuggan av Juholts senaste klavertramp.

Tillbaka till Calle. Förra lördagen var han hos Skavlan och pratade runt Lundinoilgrejer. Det han beslagits med stämmer inte menar han, men det menar Kerstin Lundell – en journalist som sysslat en del med frågan. Calle säge ratt Lundin Oil inte varit ”verksamt” i de områden som tvistefrågan gäller. Om detta säger Lundell:

– Han påstår att det inte har gjorts affärer, men det stämmer inte. Det förhandlades med regeringen. I vanligt språkbruk säger man att om man förhandlar så gör man affärer och då är man verksam, säger Kerstin Lundell.

Är inte det stört kul? Bildt säger att Lundin inte varit verksamt i ett visst område, men de har de visst enligt Lundell. De har ju pratat med regeringen om det och enligt en särskild form av verksamhet som fungerar i Lundells eget språk betyder det faktum att man inte varit verksam plötsligt att man varit det. Läs citatet igen. Det är klockerent i all sin rolighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: