Blandade saker.

Professor Tommy Möller menade på en föreläsning på universitet att Herbert Tingstens gamla tes om ideologiernas död inte stämmer. Om man tittar under det dagliga gnabbet finns det stora ideologiska skillnader menade Möller. Även om riksdagen röstar igenom 80% av ärendena i enhällighet skiljer det mycket menade han. Varför syns det inte då? Jo på grund av medierna menade han. Jag håller inte med. Medielogiken fokuserar ju hela tiden på olikheter, låt vara att det för det mesta handlar om dagsaktuella saker. Ideologierna finns ju med i bakgrunden hela tiden även om den inte är uttalad.

Heaven must have sent you from above sjöng de ut högtalarna när jag åt lunch. Vart skulle heaven annars ha sent dig ifrån? En random bil? Jag fattar inte.

I helgen dog en av eleverna på min skola. Jag hade honom inte, men vet mycket väl vem han var. Det är helt ofattbart att tänka sig att en människa som inte ens har fyllt 20 år inte ska komma tillbaka till skolan igen och träffa sina klasskamrater. Det finns inte så mycket att säga än att hela grejen är vidrig. Han fick gå alldeles för tidigt och på ett vidrigt sätt och helt i onödan verkar det som. Flaggor ska inte vaja på halv stång för barn. Det är inte rätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: